ROTARY

ShelterBox Norway

Nyhet - støtt oss enkelt på Vipps nr 105692

 

ROTARY

 

Her vil vil legge ut informasjon spesielt tilpasset for bruk for Rotaryklubbene.

 

SISTE NYTT

 

ROTARY OG SHELTERBOX

 

Siden oppstarten i 2000 har Rotary alltid vært en viktig del av ShelterBox. Organisasjonene har jobbet tett sammen, både på lokalt og internasjonalt nivå. I 2012 ble ShelterBox utpekt som Rotarys første såkalte «Project Partner». Avtalen ble fornyet nå i 2015.

ShelterBox er en internasjonal nødhjelpsorganisasjon som leverer bokser med telt og annet livbergende utstyr til mennesker i katastrofe- og konfliktområder. En komplett ShelterBox koster 6000 kroner, ferdig pakket og levert i katastrofeområdet av våre ShelterBox Response Teams. Den gir mennesker utsatt for natur- eller menneskeskapte katastrofer husly, verdighet og en mulighet til gjenoppbygging av sine liv. Hver ShelterBox er nummeret med et unikt sporingsnummer, slik at giveren kan følge boksen fra lageret ut til katastrofeområdet.

Rotary bidrar til vårt arbeid på flere måter; Både med innsamling av penger, men også når hjelpen skal deles ut i katastrofeområder. Her er bistand fra lokale rotarianene særlig verdifull. Det kan dreie seg om alt fra logistikk til å finne frem til de familiene som trenger hjelpen mest.

Siden starten i 2000 har ShelterBox respondert til over 240 katastrofer over hele verden, i mer enn 90 land. Om lag 1,2 millioner mennesker har mottatt nødhjelp.

For tiden (april 2015) har ShelterBox oppdrag følgende steder:

•Kamerun

•Nord Korea

•Nepal

•Niger

•Pakistan

•Filippinene

•Syria

•Nord-Irak

•Vanuatu

 

ShelterBox-løsningen til nødhjelp er like enkel som den er effektiv: Hvis du er flyktning eller katastroferammet og har mistet alt du eier og har, hva trenger du da? Det du trenger er først og fremst tak over hodet, noe å varme deg på og lage mat i, samt rent vann. Dette og andre livsnødvendigheter pakker ShelterBox i store plastkasser som sendes direkte ut i katastrofeområder. En kasse inneholder utstyr til en storfamilie. Utstyret leveres i felt av våre ShelterBox Response Teams, direkte til trengende familier.

 

 

 

Rotary er vår viktigste støttespiller. Med 1,2 millioner rotarianere og 32.000 Rotaryklubber over hele verden har ShelterBox et unikt nettverk å spille på. Rotary støtter oss i hele kjeden, fra innsamling av midler til praktisk bistand i mottakerlandet. Klikk her for takk fra ShelterBox

 

Siden 2012 har ShelterBox vært Rotary Project Partner.

 

 

 

Hva Rotaryklubber har fått til

 

Oppfordringer fra Rotary om å støtte ShelterBox

 

 

Tilgjengelige Powerpoint presentasjoner

 

Vi har laget to Powerpoint-presentasjoner som informerer om ShelterBox generelt og Filippinene og Syria spesielt.

 

Presentasjoner/videoer

 

Tilgjengelig demonstrasjonsmateriell

 

Vi har tilgjengelig demonstrasjonsmateriell som klubbene kan låne. Dette omfatter komplette ShelterBoxer med alt utstyr, telt osv. For større utstillinger har vi også “messevegger” for utlån. Ta kontakt!

Link til Youtube-film om hvordan en setter opp teltet

Tilgjengelig brosjyre og informasjonsmateriell

 

  • Enkel brosjyre om hva ShelterBox er og hva vi gjør. Inneholder også informasjon om innholdet i ShelterBoxen
  • Bedriftsbrosjyre med informasjon om bedrifter og næringsliv kan støtte ShelterBox.
  • “My little ShelterBox” er en liten sparebøsse i papp, med mye nyttig og relevant informasjon.

 

Brosjyrene kan bestilles ved å sende en mail til post@shelterboxnorway.no

De kan også lastes ned direkte fra nettet ved å klikke på en av brosjyrene nedenfor.

Følg din Shelterbox
Shelterbox.org
Rotay Project Partner